HTML

Téma

Hírek, információk az energetika világából

Friss topikok

Archívum

2010.09.03. 01:05 bjegesi

Elindult az Energetika Blog

Kedves Olvasó!

Ebben a blogban aktuális energetika híreket osztok meg, illetve rövid megjegyzésekkel kommentálom. Célom, hogy az energetika témájú hírek egy oldalon elérhetőek legyenek.
 
Aktuális energetika híreket osztok meg, illetve rövid megjegyzésekkel kommentálom. Célom, hogy az energetika témájú hírek egy oldalon elérhetőek legyenek.
 
Alapvetően villamos energiát, földgázt, atomenergiát és alternatív energiákat érintő témákkal, hírekkel kívánok foglalkozni, de szerepet szánok a távhő energiának, olajiparnak és részben az egyéb közüzemi kérdéseknek is. 
Természetesen kitérek minden általános energetikai kérdésre, a piaci működésekre, szabályozásokra és folyamatokra, de a szervezeti, személyi történésekre is. 
Nem célom a műszaki háttér és a piaci folyamatok egyes apró lépéseinek az elemzése, de általánosságban természetesen foglalkozni kívánok vele.
 
Bár a piacnyitási és szétválasztási feladatok, szabályozások szinte már befejeződtek hazánkban ugyanakkor számos feladat vár még Magyarországra és a piaci szereplőkre az energetika területén, illetve újabb kihívások is jelentkeznek.
Elég, ha csak a várható új árképletekre, Magyarország 2011-es uniós elnökség előtt álló energiapolitikai kihívásokra, az EU 3. energiacsomagjára, az okos mérésre, a földgáz és villamosenergia tőzsde kialakítására, vagy az energetika cégeket érintő további adóztatásra gondolunk.
Emellett olyan stratégiai kérdéseket kell folyamatosan hazánk energiapolitikájának érintenie, mint a környezetvédelem és klímapolitikai (pl. szén-dioxid-kibocsátás csökkentése), energiahatékonyság, energiaellátás és -biztonság, energetikai befektetések és gazdaságfejlesztés, innovatív megoldások támogatása, energiatakarékosság, az energiafelhasználás társadalmi és gazdasági hatásai, a fogyasztóvédelem és a kapcsolódó tájékoztatás is.
 
Mindezek mellett fontosnak tartom, hogy a blogban érintsem és a nemzetközi mechanizmusokat, szabályozásokat is, melyek hatással vannak Magyarország jövőbeni energia piaci változásira.
 
Előre is köszönöm mindenkinek aki megtisztel figyelmével, illetve esetleges megjegyzésekkel segíti munkámat.
 
Jó olvasást!
 
Üdvözlettel,
Jegesi Balázs

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://energetika.blog.hu/api/trackback/id/tr492268053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása